14 februari 2020
19:00

Referat: Genarps IF - AIF Barrikaden

Startelva: Simon S – Morteza, Alex, Ghafur, Stefan – Milad, Shershah, Pontus, Yousef Ahmadi (ny spelare) – Siseko M och Abdul D

Avbytare var de två nya spelarna Mohammad Javadi och Mohammad Rezai. Javadi spelade sista halvtimmen som anfallare och Rezai spelade sista 20 som vänster yttermittfältare.

Matchen kännetecknades av en klar överlägsenhet spelmässigt för Genarp vilket inte var oväntat med våra flera nya och osamspelta spelare samt avsaknaden av flera av vår allra bästa spelare. Sista kvarten i båda halvlekarna var det relativt jämnt spelmässigt men även under dessa perioder var det Genarp som skapade alla klara chanser.

Redan i den 1:a min blev det efter en hörna riktigt flipperspel nära vår mållinje där bollen ett par gånger såg ut att passera densamma men räddades/blockades innan vi kunde rensa undan.

Därefter skapade Genarp under en period inga farligare chanser trots att spelet nästan helt fördes på vår planhalva. Det kunde dock flera gånger blivit farligt om inte Simon gjort ett antal vakna utrusningar. I den 15:e min fick de sitt ledningsmål efter en kombination av slarv och slump. Först stod en av de våra för ett onödigt bolltapp som gav ett friläge, där dock Simon gjorde en av sina många kvalificerade räddningar. På den efterföljande hörnan gick bollen först i ribban innan den ganska löst föll ner vid bortre stolproten. Fyra minuter senare var det dags för ett nytt onödigt bolltapp och ett nytt friläge och den här gången chippade Genarpsspelare bollen väldigt kallt över den utrusande Simon och 2-0 var ett faktum.

Det kändes väl i det läget som att siffrorna skulle kunna rinna iväg rejält men det skulle faktiskt dröja drygt 50 min innan nästa mål föll. Genarp fortsatte att dominera men Simon fortsatte att gå ut och omintetgöra det som annars kunde blivit farliga chanser. Efter vårt första avslut i den 29:e min började vi plötsligt få till lite spel på deras planhalva även om vi inte kom till några flera avslut.

I den 56:e min tappade vi för tredje gången bollen när vi var på väg att flytta upp laget. Den här gången blev det dock inte mål. Simon var för en gångs skull förbispelad men när en av deras spelare bara hade att stöta in bollen från nära håll kom Morteza farande i allra sista stund och fick undan bollen till en som det skulle visa sig resultatlös hörna. I den 60:e min gjorde Simon en superräddning vid ett nytt friläge för dem. Tio minuter senare var Simon utan chans att stoppa skottet från ännu en fri spelare och 3-0 var ett faktum. Ytterligare ett par minuter senare såg bollen efter ett otal returer gång på gång att vara på väg in i mål men efter räddningar av Simon och blockningar av utespelare höll vi tätt bakåt den här gången.

Precis som i första halvlek lyckades vi plötsligt få till en hel del spel på deras planhalva sista kvarten och vi hade bl.a. en halvfarlig hörna som rensades till en ny sådan och i den 86:e min fick Siseko, som för dagen hade en otacksam uppgift på topp med få bollar att jobba med, ett ostört skottläge från straffområdeslinjen men skottet (som var vårt enda på mål) blev dessvärre rätt misslyckat när det gick rakt på målvakten.

Som jag tidigare nämnde var det dock även nu de som skapade de riktiga chanserna och i den 79:e min fastställde de slutresultatet 4-0 efter en ribbretur. Precis innan slutsignalen hade de sedan en nick tätt utanför på hörna och ännu en boll som räddades på mållinjen, den här gången av Ghafur.

Vår insats får trots resultat klart godkänt med tanke på ovannämnda förutsättningar, fr.a. höll vi moralen uppe trots 0-2 redan innan det gått 20 minuter. Genarp hade hur många frilägen som helst men alltså vid flera tillfällen efter onödiga bolltapp från oss. Utan Simons insats i målet hade det kunnat bli betydligt större siffror men han var fullkomligt strålande matchen igenom. Bortsett från de enskilda misstagen var försvaret faktiskt defensivt fullt godkänt och där vill jag särskilt lyfta fram Ghafur som spelade vårdat och tryggt . Offensivt rensades nästan alla våra många långa bollar i djupled enkelt undan med huvudet av Genarpsförsvaret och de få gånger vi lyckades etablera lite eget spel handlade det om spel längs marken.

Statistik: Hörnor: 3-7 Avslut på mål: 1-13 Avslut utanför: 2-5